tiistai 28. toukokuuta 2013

Pohojalaasten Lupi kokoaa pääkaupunkiseutulaiset





Pohjalainen veri on niin väkevää, ettei se haalistu, vaikka asuisi vuosikymmeniä muualla.
 
Tämä tuntemus oli mielessä, kun tuottaja Esa Niemisen, toimitusjohtaja Martti Tyynismaan ja näyttelijä Oskari Katajiston kanssa perustimme viitisen vuotta sitten Pohojalaasten Lupin.

Lupi kokoaa säännöllisesti yhteen Vaasan vaalipiirin alueella syntyneitä, pääkaupunkiseudulla asuvia ihmisiä. Jäseniä on tällä hetkellä lähes 900. Lupin ylevä tavoite on edistää ihmisten hyvää elämää lakeuksilla. Käytännössä se tarkoittaa tiedonvälistystä ja markkinointiapua sekä maakuntien konkreettisten hankkeiden edistämistä. 
 
Tärkeää on myös verkottuminen, pohjalaisen on aina hyvä tehdä yhteistyötä toisen pohjalaisen kanssa.
Lupi järjestää vuodessa pari suurta tilaisuutta ja muutaman pienemmän. Lisäksi on yrityskäyntejä sinne, missä vetäjinä on pohjalaissyntyisiä. Sekä sisäpiiriseminaareja, jossa saman alan pohjalaissyntyiset kohtaavat.
Usein tilaisuuksia isännöivät pohjalaistahot, jotka näin saavat tilaisuuden kertoa alueensa, kaupunkinsa tai yrityksensä asioista pääkaupungin pohjalaisille.

Ilmajoen musiikkijuhlat, maakuntaliitot, isot kaupungit ja Kurikka, Komiat, lehtiyhtiöt ja Atria ovat käyneet esittäytymässä. Poliitikoista ovat olleet mukana  Mari Kiviniemi, Jutta Urpilainen ja Paula Risikko sekä iso joukko muita vaalipiirin kansanedustajia. Talouselämän kuulumisia ovat tilaisuuksissa kertoneet mm. Matti Alahuhta, Sixten Korkman, Esko Aho, Antti Suvanto, Veli-Matti Mattila ja Tapio Kuula. Vauhtia tilaisuuksiin antavat pohjalaissyntyiset taiteilijat ja kirjailijat. On nähty niin Duudsoneita kuin kuultu Antti Tuuriakin.
Tieto- ja kulttuuriannin lisäksi tapahtumat ovat monille tärkeitä, koska niissä voi puhua pohjanmaan murretta ja tavata entisiä koulukavereita.

Vuoden vaihteessa Lupin vetäjissä tapahtui nuorennus. Puheenjohtajaksi tuli kurikkalaissyntyinen Leena Krekola.

Levittäkää sanaa Pohojalaasten Lupista ja kehottakaa väkeä tulemaan mukaan toimintaan. Lisätietoja saa ja liittymiskanavana toimii www.pohojalaastenlupi.fi




Marjo Timonen
Tieto- ja viestintäjohtaja
(Aiempi urheiluseura Kurikan Ryhti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun tästä