keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Etelä-Pohjanmaan vahvuudet nyt ja tulevaisuudessa



Me eteläpohjalaiset olemme ainakin omasta mielestämme vahvoja yrittäjyydessä, elintarviketuotannossa, koneosaamisessa ja monilla muillakin aloilla.

Mutta mitä se todellisuudessa tarkoittaa? Itse uskon meidän vahvuuksiimme täysin, sillä onhan meillä onnistumisista ja osaamisesta näyttöjä vuosikymmenten ajalta. Mutta onko tulevaisuutemme turvattu näiden asioiden osalta?

Emme voi jäädä elämään siinä toivossa, että kyllä meitä ja meidän osaamistamme tarvitaan ja tunnustetaan jatkossakin. Pysyäksemme paikallamme on juostava eteenpäin - ja päästäksemme todella eteenpäin ei pelkkä juoksu riitä.

Uusia innovatiivisia ajatuksia on löydettävä, ja tuotteitamme sekä palvelujamme on kehitettävä vieläkin paremmiksi tulevaisuuden vaatimustasoa vastaamaan. Me kaikki olemme varmasti halukkaita kehittämään maakuntaamme elinvoimaiseksi ja vetovoimaiseksi paikaksi, jossa on hyvä asua, yrittää ja tehdä työtä.
Ei meiltä ole tähänkään mennessä usko loppunut. Siitä oli hyvänä esimerkkinä viime kesänä Senaatintorilla järjestetty Pikkuusen Häjymmät Pirot -tapahtuma, joka onnistui loistavasti. Tapahtuma kokosi Senaatintorille noin 200 000 kävijää. Palaute tapahtumasta oli oikein hyvää, niin kävijöiltä kuin tapahtumaan osallistuneilta yrittäjiltäkin.

Tämän kesän yksi kohokohta on Komiat Pirot -tapahtuma Ilmajoella kesäkuun alussa. Tapahtuma kokoaa valtakunnantason ja meidän oman maakuntamme vaikuttajia keskustelemaan maakunnan tulevaisuudesta tapahtuman aikana. 

Toivottavasti saamme luotua Komeista piroista jokavuotisen tapahtuman, joka olisi näkyisi kalentereissamme yhtenä tärkeimmistä kesän kohokohdista. Miten tässä onnistumme - sen aika tulee näyttämään.
Haluan omalta osaltani toivottaa kaikille tapahtumaan osallistujille oikein hyviä keskusteluja ja tapahtuman järjestäjille onnistumisen elämyksiä.
Komiat Pirot tulkoon jäädäkseen!

 












Lasse Anttila
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Etelä-Pohjanmaan liitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun tästä