tiistai 23. huhtikuuta 2013

Eripura ei vaan kannata - yhteistyössä on voimaa



Meillä täällä Etelä-Pohjanmaalla ruoka on arvossaan, ja niin pitääkin olla. Mutta paljon sen ja samalla koko maakunnan eteen voisi vielä tehdä.

Elintarvikeala on valittu Etelä-Pohjanmaan kärkialaksi. Mediaa myöten on viime aikoina puhuttu siitä, että maakuntamme voisi kehittyä oikeaksi Ruokaprovinssiksi, joka tunnettaisiin koko Suomen mitassa, mutta jonka maine kiirisi maan rajojenkin yli.

Mitä tuo haave sitten vaatisi toteutuakseen? Rahaa? Päättäväisyyttä?

Aivan varmasti noita kumpaakin tarvitaan, sillä raha auttaa kehittymään ja päättäväisyys pitämään suunnan. Mutta aivan kärkeen tarvitaan yhteistyön halua. Ilman sitä hommasta ei tule yhtään mitään.

Yhä useampi haluaa nyt syödä oman maakuntamme ruokaa, ja asiakkaidensa omistama Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa haluaa sitä myös tarjota. Mutta aina nämä toiveet eivät täyty: monessa kohdin löytyy vielä pullonkauloja, joista ollaan valmiita syyttämään viereistä kaveria ruokaketjussa.

Ikävän syvään juurtunutta epäluuloa ruoan tuotantoketjun muita toimijoita kohtaan on näkynyt julkisessa keskustelussa jo muutaman vuoden ajan. Nyt tästä kyräilystä on päästävä irti ainakin täällä lakeuksilla, jos mielimme toteuttaa haaveemme Ruokaprovinssista.

Eepee on osaltaan valmis kehittyvään yhteistyöhön maakunnallisten tuotteiden menestyksen takaamiseksi. Meillä on erikokoisille tuottajille polku kaupan hyllyille ja asiakkaiden ostoskoreihin. Polku voi alkuun viedä vain yhteen myymäläämme, mutta jos tuote on kysytty ja tuotanto kasvaa, voi se jatkua koko osuuskauppamme alueelle ja kenties jonakin päivänä vielä laajemmallekin.

Olemme myös varmoja, että toimintatapamme kestävät tiukankin tarkastelun. Siksi olemme valmiita kertomaan niistä juuri niin avoimesti kuin vain kilpailulaki ja Kilpailuvirasto sallivat. Kysykää pois, niin keskustellaan mahdollisuuksista ja etsitään maakunnan yhteistä etua.














Kimmo Simberg
Toimitusjohtaja
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun tästä